25.6.11

Habilitats / Habilidades










Habilitats per a viure i conviure
El concepte d’habilitat fa referència a la capacitat i disposició per a fer alguna cosa, és el grau de competència d’una persona per a fer front a un objectiu.

L’habilitat pot ser una aptitud innata o desenvolupada. La pràctica, l’entrenament i l’experiència permeten que una persona aconsegueixi millorar les seves habilitats.

Podríem parlar de diferents tipus d’habilitats però em centraré en les habilitats socials que són les que ens ajuden a relacionar-nos millor amb altres persones.

Aquestes habilitats es manifesten a través d’un gran número de conductes quotidianes que realitzem en situacions d’interacció social: escoltar, mantenir una conversa, conèixer i expressar els propis sentiments i entendre els dels altres, negociar, defendre els propis drets, enfrontar-se a situacions d’estrès, prendre iniciatives, resoldre problemes del dia a dia..... i també podem treballar per a millorar-les.

Viure de “per si” i en aquets moments, no és una tasca fàcil però podem donar-li aquell caire que ens agradaria, que d’acord amb els nostres valors i les nostres habilitats ens aportaran més pau i tranquil•litat. Per tot això, cal anar coneixent-nos i treballar per relacionar-nos i comunicar-nos millor amb els altres.


Habilidades para vivir y convivir

El concepto de habilidad hace referencia a la capacidad y disposición para hacer algo, es el grado de competencia de una persona para hacer frente a un objetivo.

La habilidad puede ser una aptitud innata o desarrollada. La práctica, el entrenamiento y la experiencia permiten que una persona consiga mejorar sus habilidades.

Podríamos hablar de diferentes tipos de habilidades pero me centraré en las habilidades sociales que son las que nos ayudan a relacionarnos mejor con otras personas.

Estas habilidades se manifiestan a través de un gran número de conductas cotidianas que realizamos en situaciones de interacción social: escuchar, mantener una conversación, conocer y expresar los propios sentimientos y entender los de los otros, negociar, defender los propios derechos, enfrentarte a situaciones de estrés, tomar iniciativas , resolver problemas del día a día....., y también podemos trabajar para mejorarlas.

Vivir de “por sí” y en estos momentos no es una tarea fácil pero podemos darle aquel cariz que nos gustaría, que de acuerdo con nuestros valores y nuestras habilidades nos aportarán más paz y tranquilidad. Por ese motivo es muy importante ir conociéndonos y trabajar para relacionarnos y comunicarnos mejor con los demás.






11.6.11

Felicitat / Felicidad











Quin és el més primari dels nostres objectius?

SER FELIÇ. Aquesta és una resposta comú a tots….

Volem ser feliços i per tant els estímuls que cataloguem com positius son aquells que creiem que ens apropen a la FELICITAT i refusem aquells que creiem que ens allunyen de la mateixa.

Molt sovint aquesta “classificació” la fem de manera no conscient, impulsats per les nostres tendències o “caràcter”. Aquesta manca de consciencia ens allunya de la llibertat d’elecció i per tant ens fa esclaus d’unes tendències que escapen al nostre control.

El nostre objectiu primordial de ser feliços ens empeny a buscar incansablement el millor mètode par aconseguir en el menor temps possible aquesta desitjada meta.

Es important estar atents per detectar que es el que ens fa entrar en tensió, quines situacions ens posen nerviosos i de mal humor. Comprovar que d’algunes d’elles ens adonem una vegada ja hem perdut el control de les nostres reaccions. Quan ja ens han fet fer, dir o pensar alguna cosa sense que hàgim pogut decidir-ho explícitament. Arribar aquest punt de la pràctica, entendrem que per poder treballar-les, primer devem identificar-les, sinó les reconeixem no les podem gestionar i per tant, ens dominen.

A vegades ens fa vergonya descobrir el que ens posa nerviosos ja que son coses que nosaltres mateixos denominem “tonteries”. Per tant, hem de dotar-nos d’un cert grau de valentia, honestedat, i treballar diligentment. Ser capaços d’anotar les nostres descobertes en el nostre diari de creixement personal ens permetrà evolucionar a un major ritme.

Quan aprenem a transformar les tensions en relaxació iniciem una espiral positiva, que ens ajuda a seguir observant i profunditzant en el dia a dia.

Des del procés d’investigació en el camí de la recerca de la felicitat, como va dir Buda fa 2550 anys, aquesta depèn d’un mateix, no depèn de res extern. És una actitud. Ser feliç té a veure amb les tendències positives, en la mesura que tu entrenes a la ment a fixar-se més en allò positiu, que en allò negatiu, d’una forma natural, les respostes automàtiques, en lloc d’anar cap la negativitat, començaran a anar cap a la positivitat.

Us recomano el TALLER DE BENESTAR INTERIOR. Des de OME COACHING volem que sigueu feliços.

¿Cuál es el más primario de nuestros objetivos?

SER FELIZ. Esta es una respuesta común a todos….

Queremos ser felices y por lo tanto los estímulos que catalogamos como positivos son aquellos que creemos que nos acercan a la FELICIDAD y rechazamos aquellos que creemos que nos alejan de la misma.

A menudo esta “clasificación” la hacemos de manera no consciente, impulsados por nuestras tendencias o “carácter”. Esa falta de consciencia nos aleja de la libertad de elección y por lo tanto nos hace esclavos de unas tendencias que escapan a nuestro control.

Nuestro objetivo primordial de ser felices nos empuja a buscar incansablemente el mejor método para conseguir en el menor tiempo posible esa ansiada meta.

Es importante estar atentos para detectar qué es lo que nos hace entrar en tensión, qué situaciones nos ponen nerviosos y de mal humor. Comprobar que de algunas de ellas nos damos cuenta una vez ya hemos perdido el control de nuestras reacciones. Cuando ya nos han hecho hacer, decir o pensar algo sin que hayamos podido decidirlo explícitamente. Llegado este punto de la práctica, entenderemos que para poder trabajarlas, primero debemos identificarlas, sino las reconocemos no las podemos gestionar y por lo tanto, nos dominan.

A veces nos da vergüenza descubrir lo que nos pone nerviosos ya que son cosas que nosotros mismos denominamos “tonterías”. Por lo que debemos dotarnos con cierto grado de valentía, honestidad, y trabajar en ello diligentemente. Ser capaces de anotar nuestras averiguaciones en nuestro diario de crecimiento personal nos permitirá evolucionar a un mayor ritmo.

Cuando aprendemos a transformar las tensiones en relajación iniciamos una espiral positiva, que nos ayuda a seguir observando y profundizando en el día a día.

Desde el proceso de investigación en el camino en busca de la felicidad, como dijo Buda hace 2550 años, ésta depende de uno mismo, no depende de nada externo. Es una actitud. Ser feliz tiene que ver con las tendencias positivas, en la medida que tú entrenes a la mente a fijarse más en lo positivo, que en lo negativo, de una forma natural, las respuestas automáticas, en vez de ir hacia lo negativo, empezarán a ir hacia lo positivo.

Os recomiendo el TALLER DE BIENESTAR INTERIOR. Desde OME COACHING queremos que seáis felices.