20.2.14

Tempus fugit de pressa - Tempus fugit deprisa

He agafat el títol d'una inscripció que figura en un rellotge de sol al municipi de Sarrià de Ter (Girona), per a fer una petita reflexió sobre el temps.

Parlem d'un temps passat que no existeix, d'un temps present que és passat amb només pronunciar-lo i d'un temps futur que encara no és. Però encara és més paradoxal la nostra relació amb ell .

En la meva activitat professional, també en la personal , la gestió del temps ha passat a ser un dels temes recurrents de conversa. Antics companys , clients , col·laboradors o amics et confessen que un dels seus grans problemes és l'organització i la gestió del seu temps. 

Tenen la sensació que la seva agenda té vida pròpia i es rebel·la de manera continuada per evitar fer tot el que s'hi preveu o s'hi escriuQuan vas aprofundint, a través d'una de les millors eines de coneixement què és la pregunta, descobreixes moltes coses:
  1. Sabem el que volem? Hi ha una manca generalitzada de formalització conscient i explícita dels nostres objectius, d'allò que volem aconseguir, en els diferents àmbits de la nostra vida.
  2. Com ho podem aconseguir? Fruit d'això, no hi ha una veritable planificació activa del temps. Les agendes es construeixen més aviat a partir de les necessitats de temps dels altres i dels fets consumats .

Així doncs , l'arrel del problema rau en la manca d'una consciència clara de que volem ser i fer. Hem d'explicitar els nostres objectius i les tasques que han de conduir-nos a assolir-los. Sense això, és lògic que ens falti temps perquè vivim en el temps dels altres.

Viktor Frankl* diu que nosaltres no ens inventem el sentit de la nostra vida sinó que el descobrim. L'anem descobrint quan responem de manera personal i única als reptes i situacions sobre els quals la pròpia vida ens interroga a la recerca de sentit.

Tempus fugit de pressa. No sabem fins on arriba ni quan acaba, però sabem que és finit. Diferir el nostre benestar al futur és com a mínim un exercici arriscat.


He tomado prestado el título de una inscripción que figura en un reloj de sol en el municipio de Sarriá de Ter (Girona) para hacer una pequeña reflexión sobre el tiempo.

Hablamos de un tiempo pasado que no existe, de un tiempo presente que es pasado con solo pronunciarlo y de un tiempo futuro que todavía no es. Pero todavía es más paradójica nuestra relación con él.

En mi actividad profesional, también en la personal, la gestión del tiempo ha pasado a ser uno de los temas recurrentes de conversación. Antiguos compañeros, clientes, colaboradores o amigos te confiesan que uno de sus grandes problemas es la organización y la gestión de su tiempo.

Tienen la sensación que su agenda tiene vida propia y se rebela de manera continuada para evitar hacer todo lo que en ella se prevé o se escribeCuando vas profundizando a través de una de las mejores herramienta de conocimiento, la pregunta, descubres muchas cosas:
  1. ¿Sabemos lo que queremos? Existe una falta generalizada de formalización consciente de nuestros objetivos, de aquello que queremos conseguir, en nuestros distintos ámbitos de la vida.
  2. ¿Cómo lo podemos conseguir? Fruto de lo anterior, no existe una verdadera planificación activa del tiempo. Las agendas se construyen más bien a partir de las necesidades de tiempo de los otros y de los hechos consumados.

Así pues, la raíz del problema estriba en la falta de una consciencia clara de lo que queremos ser y hacer. Debemos explicitar nuestros objetivos así como las tareas que deben conducirnos a alcanzarlos. Sin eso, es lógico que nos falte tiempo porqué vivimos en el tiempo de los otros.

Viktor Frankl* dice que nosotros no nos inventamos el sentido de nuestra vida sino que lo descubrimos. Lo descubrimos cuando respondemos de manera personal y única a los retos y situaciones sobre los que la propia vida nos interroga en busca de sentido. 

Tempus fugit deprisa. No sabemos hasta dónde llega ni cuando acaba, pero sabemos que es finito. Diferir nuestro bienestar al futuro es cuanto menos un ejercicio arriesgado. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario